Masterclasses, workshops en trainingen voor moeders in jouw organisatie

MasterMama helpt werkgevers bij het vergroten van de work-life balance van medewerkers (met of zonder een jong gezin).
Coaching van (zwangere) werknemers die 1-op-1 begeleiding kunnen gebruiken.
Workshops, trainingen, lezingen en masterclasses voor groepen jonge ouders of ambitieuze hoogopgeleiden binnen de organisatie.

Training, workshop, masterclasses of lezing op maat

MasterMama geeft trainingen, workshops, masterclasses en lezingen op maat bij organisaties waar jonge, hoogopgeleide mensen werken. MasterMama verzorgt ook regelmatig workshops en training voor ambitieuze medewerkers die (nog) geen jong gezin hebben, maar wel worstelen met de work-lifebalance. Medewerkers die graag hard werken, veel verantwoordelijkheid nemen en het soms nog lastig vinden hun grenzen aan te geven of de (stress)balans te bewaken.

De insteek en het onderwerp worden door jullie als organisatie bepaald. Veelvoorkomende thema’s zijn de work-life balance, stress- en timemanagement en het vergroten van de mentale veerkracht. De specifieke inhoud is altijd maatwerk en sluit aan bij jullie wensen, visie en ervaringen.

MasterMama kan ook invulling geven aan andere thema’s die spelen bij medewerkers met of zonder een (aankomend) jong gezin binnen jouw organisatie.

Neem vrijblijvend contact op om jullie vraag te bespreken. MasterMama komt vervolgens met een voorstel inclusief prijsopgave.

Back to Work programma

Speciaal voor vrouwen die na hun zwangerschaps- en bevallingsverlof weer beginnen met werken heeft MasterMama het Back to Work Programma.

Het Back to Work programma kan ingezet worden voor een medewerker die:

 • nog verlof heeft en er tegenop ziet weer te gaan beginnen met haar werk.
 • weer is begonnen met werken na haar verlof maar al snel veel spanning en stress ervaart en moeite heeft een fijne balans te vinden tussen werk en thuis
 • aansluitend aan haar verlof (mogelijk) in de ziektewet terechtkomt en ondersteuning kan gebruiken tijdens de eventuele reïntegratie.

De kosten van het totale Back to Work traject zijn € 1250,- excl. BTW. De gesprekken kunnen zowel op de werkplek als bij de medewerker thuis plaatsvinden.

Het programma bestaat uit 5 individuele sessies van 1,5 uur. De uitkomst is een medewerker die weet hoe zij haar werk en privéleven zo kan inrichten dat zij zo min mogelijk stress en druk ervaart. Hierdoor zal zij haar werk beter en met meer plezier kunnen doen en wordt de kans op uitval verkleind. De inhoud van het programma is deels maatwerk. Waar de focus op ligt in het programma hangt af van de vragen van werkgever en werknemer. Vaak is het goed om eerst stil te staan bij de valkuilen en kwetsbaarheden. Eventuele twijfels en onzekerheden (bijvoorbeeld ten aanzien van het combineren van werk en privé) worden onder de loep genomen. Volgende stappen kunnen zijn het in kaart brengen van de signalen die aangeven dat zij zichzelf in de gaten moet houden om niet over haar grenzen te gaan.

Loopbaantraject


Soms past een functie of organisatie niet meer nadat een medewerker (net) ouder is geworden. Een medewerker kan te maken krijgen met loopbaantwijfels of een carrièreswitch overwegen. Het ouderschap kan invloed hebben op hoe iemand werken opzich, de eigen functie of de werkgever ziet of ervaart. Er kan door het ouderschap minder aansluiting zijn met de inhoud van de huidige functie, met de normen en waarden van een organisatie of met de eisen die door de werkgever gesteld worden. Er is behoefte aan duidelijkheid voor zowel werkgever als werknemer en vaak wordt dan ook gezocht naar een antwoord op de vraag ‘wat dan wel?’.
In dit geval kan een loopbaantraject uitkomst bieden. Een loopbaantraject bestaat uit een intake, persoonlijkheidstesten (door middel van online vragenlijsten) en een loopbaangesprek. Vervolgens wordt een persoonlijk adviesrapport geschreven en vindt er een gesprek plaats waarin de resultaten worden teruggekoppeld.

De kosten van een loopbaantraject zijn € 1.750,- (excl. BTW). Dit is inclusief de intake, persoonlijkheidsvragenlijsten, geautomatiseerd testrapport, persoonlijk geschreven adviesrapport en gesprek waarin de resultaten worden besproken. Soms volgt coaching op een loopbaantraject om een werknemer te ondersteunen in de zoektocht naar een nieuwe functie. Coaching aansluitend aan het loopbaantraject is mogelijk voor € 175,- (excl. BTW) per gesprek.

Coaching (1-op-1)

MasterMama biedt individuele coaching voor medewerkers die worstelen met de impact van het (aanstaand) ouderschap op hun werk en privéleven. Werkgevers kunnen coaching inschakelen voor zwangere medewerkers of medewerkers met een jong gezin. Speciaal voor werknemers die net terugkeren van verlof is er het Back to Work programma.

Het tarief van een coaching sessie is € 195,- (excl. BTW) per enkel gesprek. Bij het afnemen van een traject van minimaal 5 sessies is het tarief € 175,- (excl. BTW) per sessie. De duur van een coachingsgesprek is 1 tot 1,5 uur. Eventuele reiskosten en/of reistijd voor locaties buiten Amsterdam wordt apart in rekening gebracht.

Redenen om coaching voor een werknemer die moeder wordt of (net) is geworden kunnen zijn:

 • Moeite een juiste balans te vinden tussen werk en thuis.
 • Er wordt veel spanning of stress ervaren en er is (mogelijk) sprake van overspannen zijn of een (beginnende) burn-out.
 • Leren loslaten en grenzen stellen, de werknemer legt de lat voor zichzelf te hoog en loopt zichzelf daardoor voorbij.
 • Medewerker kan zijn of haar draai niet (meer) vinden op het werk en is uit balans.

Check-Consult

Een Check-Consult helpt zowel werkgever als werknemer overzicht te krijgen en preventief potentiële risico’s in kaart te brengen en hier op tijd op te anticiperen om eventuele uitval te voorkomen. Doordat MasterMama een onafhankelijke partij is kan dit het voor de medewerker makkelijker maken persoonlijke zaken te bespreken.

Hebben ze zin om te (beginnen met) werken, zien ze ergens tegenop?
Hoe loopt het thuis, zijn er privézaken die nog (extra) aandacht vragen voordat ze zich op werkdagen 100% op hun werk kunnen richten?
Voorzien ze ergens problemen?
Hoe kan de werkgever of leidinggevende bijdragen aan een goede worklifebalance?

Het Check-Consult werkt goed voor werknemers die net terugkeren op het werk na hun verlof. Als er indicatie voor is kan een Check-Consult vervolgd worden door het Back to Workprogramma of 1-op-1 coaching. Mocht blijken dat bepaalde thema’s bij een grotere groep medewerkers speelt dan kan ook een training of workhop op maat voor deze groep worden ontwikkeld.
Het Check-Consult kan ook worden ingezet voor zwangere medewerkers of medewerkers met een jong gezin waarvan de werkgever vermoed dat er winst te behalen valt wat betreft de worklife balance. Het tarief is € 195,- excl. BTW per gesprek.

Resultaten

MasterMama kan medewerkers helpen een betere werk/privé balans te creëren. Aandacht voor medewerkers met een (aankomend) jong gezin betaalt zich terug, of deze aandacht nu voor een groep medewerkers is of 1-op-1.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat een betere balans tussen werk en privé het volgende oplevert voor zowel werkgever als werknemer:

 • Meer (werk)plezier en (werk)geluk
 • Betere prestaties
 • Hogere efficiency
 • Verminderen van (de kans op en de duur van) verzuim
 • Hogere commitment richting de werkgever

Waarom MasterMama

 • Ervaren Arbeids- en Organisatiepsycholoog (universitair niveau)
 • Expert in de uitdagingen waar werkende jonge ouders mee te maken krijgen
 • Gespecialiseerd in de doelgroep hoogopgeleide (aanstaande) mama’s
 • Ervaringsdeskundige als werkende mama van 2 jonge kinderen
 • Professionele ervaring als manager, coach, trainer en (assessment)consultant.
 • De diensten die MasterMama aan organisaties biedt:
  • Individuele coaching (ook online)
  • Trainingen, workshops, masterclasses en lezingen
  • Loopbaantraject
  • Check-gesprek
  • Back to Work Programma (vlak voor of na het einde van het verlof)