Coaching voor ambitieuze (aanstaande) mama’s

MasterMama helpt jou om door middel van coaching als werkende moeder meer balans te krijgen, zowel thuis als op je werk.
Coaching en training is zowel offline als online beschikbaar en biedt een resultaatgerichte en concrete aanpak.
Professioneel, persoonlijk en vanuit eigen ervaring.

Is coaching iets voor mij als jonge moeder?

Als ambitieuze, werkende vrouw kun je jezelf tegenkomen tijdens de zwangerschap, na de geboorte of terwijl je druk bent met het managen van een jong gezin.
De komst van een kindje heeft veel impact en verandert je leven onomkeerbaar, ookal denk je misschien op dezelfde manier verder te gaan als je gewend was. Moeder worden kan ervoor zorgen dat zaken die voorheen vanzelfsprekend waren (of leken) dat ineens niet meer zijn.

Balans werk en privé

De combinatie van werk en thuis kan een grote uitdaging vormen en er voor zorgen dat de balans ver te zoeken is. Je voelt je prikkelbaar, oververmoeid en beleeft minder plezier aan je gezin en je werk. Als er geen balans is en je niet goed in je vel zit kan dit zorgen voor stress. Enige stress hoeft niet erg te zijn en kan zelfs helpen je scherp te houden en focus te hebben. Langdurig een hoge mate van stress ervaren kan leiden tot overspannenheid en zelfs resulteren in een burn-out. Belangrijk dus om er op tijd bij te zijn als je merkt dat het niet goed met je gaat.

Onbalans: minder gelukkig, weinig overzicht en veel onrust

Vrouwen die contact opnemen met MasterMama hebben hier verschillende redenen voor. Wat zij met elkaar gemeen hebben is dat zich minder relaxed, tevreden of gelukkig voelen dan zij zouden willen en dat ze hier graag iets aan willen veranderen. Hier staat een overzicht van vragen waarmee andere vrouwen bij MasterMama terecht komen, wat natuurlijk niet wil zeggen dat er voor andere vragen geen ruimte is.

Meer over coaching voor moedersMaak vrijblijvend (online) kennis

Diverse coaching- en trainingprogramma's

MasterMama biedt 1-op-1 Coaching (online of offline) om jou te ondersteunen als ambitieuze moeder van jonge kinderen of tijdens je zwangerschap.

Voor mama’s die bijna weer starten met werken na hun verlof en die zich hier goed op willen voorbereiden is er het Back to Work programma.

Zijn je loopbaanwensen veranderd na de komst van je kindje of door de combinatie van je baan en je gezin? Dan is een loopbaantraject misschien iets voor jou.

Ervaar je relatieproblemen? Ik bied ook relatiecoaching voor stellen aan.

Twijfel je wat het beste bij jou en jouw situatie en vraag past? Je kunt altijd even contact opnemen om te overleggen.

Een kennismaking is geheel gratis en vrijblijvend, deze vindt bij voorkeur online plaats.

Met welke vragen kan ik bij MasterMama terecht voor coaching of training?

 • Door alle verschillende rollen en de vele ballen die je hoog houdt als werkende (aanstaande) mama ervaar je veel stress en druk.
 • Juist als werkende moeder is het een uitdaging je tijd te bewaken maar met grenzen stellen en nee zeggen heb je moeite.
 • Je moet wennen aan je nieuwe rol als mama en alle veranderingen. Misschien vind je het moederschap (nog) helemaal niet zo leuk.
 • Je twijfelt of je het allemaal wel goed doet als (aanstaande) mama en loopt tegen je onzekerheid en perfectionisme aan. Je wilt leren meer los te laten.
 • Je bent zwanger en moet eigenlijk wat meer rust nemen, maar hier heb je moeite mee of je weet niet goed hoe je dit moet doen.
 • Alles gaat opzich goed op je werk en thuis, maar je voelt je toch niet helemaal ‘happy’. Je wilt weten waardoor dit komt en je wilt weer beter in je vel gaan zitten.
 • Je bent overspannen, hebt een (beginnende) burn-out of stevent hierop af.
 • De zwangerschap, bevalling of kraamperiode loopt anders dan je had verwacht en gehoopt. Je wilt leren met de tegenslagen of (medische) zorgen om te gaan.
 • Te veel te doen in te weinig tijd. Je weet dat je keuzes moet maken nu je niet meer alles kunt doen zoals je dit gewend was maar hebt hulp nodig hierbij.
 • Je voelt onrust en bent het overzicht kwijt. Je hebt het gevoel dat je ‘geleefd wordt’ en op de automatische piloot leeft.
 • Je voelt je overbelast en uitgeput. Je blijft maar doorgaan maar voelt aan alles dat er maar weinig hoeft te gebeuren voordat je ‘omvalt’.
 • Zwanger worden gaat niet vanzelf en je zit in een vruchtbaarheidstraject. Je merkt dat dit (in combinatie met je werk) pittig en zwaar is.
 • Je begint (bijna) weer met werken na je verlof maar hebt moeite je draai te vinden en een fijne balans te vinden tussen werk en thuis óf je ziet hier tegenop.
  Het Back to Work programma is speciaal voor deze vrouwen.
 • Na de komst van je kindje(s) ervaar je minder werkplezier en vraag je je af of je baan nog wel bij jou past.
  Een Loopbaantraject met eventueel aanvullend coachingsgesprekken past goed bij deze vraag.

Herken jij jezelf in één (of misschien wel meerdere) van bovenstaande vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Een kennismaking en intakegesprek zijn altijd vrijblijvend. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als jij een andere vraag hebt.

Hoe werkt coaching en training door MasterMama?

MasterMama werkt in de coaching voor moeders vanuit een persoonlijke benadering. De coachingsgesprekken zijn resultaatgericht en hebben als doel jou concrete handvatten te geven. Ik geef je verschillende opdrachten mee voor thuis zodat je ook tussen de coachingsgesprekken actief blijft met het vergroten van je (zelf)inzicht en oefenen met ander gedrag. Tijdens de sessies is er veel oog en ruimte voor de gevoelsmatige kant en staat jouw persoonlijke verhaal centraal.

MasterMama werkt niet volgens één bepaalde (psychologische) methode of theorie, het is altijd maatwerk waarbij wordt gekeken welke aspecten van verschillende methoden en coachingsmodellen werken voor jou en passen bij jouw situatie. Ik laat me onder andere inspireren door aspecten van ACT, CGT, RET, mindfulness en diverse coachingsmodellen waaronder oplossingsgericht coachen. Mijn expertise is Arbeidspsychologie en persoonlijke ontwikkeling. Naast mijn professionele kennis en ervaring deel ik ook graag mijn persoonlijke ervaringen en praktische tips met je wanneer dit past bij jouw vraag.
Wanneer het jou helpt en jij er voor openstaat zoek ik de samenwerking op met experts op het gebied van sport/bewegen, voeding, meditatie/yoga/spiritualiteit of een GZ-psycholoog.

Waarom kiezen voor coaching of een training door MasterMama als werkende moeder?

Wie wil er niet een ‘master’ zijn in het moederschap, als een ambitieuze ‘powervrouw’ alle ballen op je werk en thuis hoog houden? Is het wel realistisch om als (aanstaande) mama met een drukke baan, sociaal leven en alle huishoudelijke klusjes ook nog tijd voor jezelf te hebben?

Het kan lastig zijn te accepteren dat het niet (meer) lukt om alles ‘perfect’ te doen. Wat zou het fijn zijn om meer te kunnen loslaten en een balans te vinden. MasterMama kan je helpen meer inzicht te krijgen in wat jij nodig hebt om de ‘tropenjaren’ te doorstaan. Te ontdekken wat jou helpt om goed voor jezelf te zorgen tijdens deze veeleisende en hectische periode in je leven. Ook kan MasterMama je helpen bij het maken van keuzes in deze periode waarin zoveel te doen is in zo weinig tijd.

MasterMama is  uiteraard geen ‘opleidingsinstitiuut’ waar je jouw master als werkende moeder kunt behalen. Coaching, een loopbaantraject of Back to Work programma bij MasterMama kan je wél helpen om je meer een master te voelen in het combineren van je werkende leven en je gezin. Meer grip en overzicht te krijgen zodat je meer rust ervaart en meer kunt genieten.

Hier lees je meer over de achtergrond en ervaring van MasterMama.

Foto: Anko Stoffels