Over MasterMama: coaching en training voor ambitieuze moeders

Professioneel en persoonlijk

Mijn naam is Rianda van der Veen. Ik ben Arbeids- en Organisatiepsycholoog (UvA) met een specialisatie in Training & Development.
Daarna heb ik o.a. een Coachingsopleiding bij De Baak gedaan. Bovenal ben ik mama van 3 jonge dochters Flore (2014), Philou (2016) en Juliet (2020).
Dit maakt mij expert en (ervarings)deskundige op het gebied van het vinden van een balans tussen werk en privé en alle andere zaken waar je als werkende (aanstaande) mama tegenaan kunt lopen.

Voordat ik voor mijzelf begon heb ik o.a. gewerkt als talentmanager, trainer, coach en assessmentpsycholoog bij adviesbureaus in het bedrijfsleven zoals PricewaterhouseCoopers en GITP. Mijn professionele achtergrond vormt samen met mijn persoonlijke ervaringen de basis van zowel het ontstaan als de werkwijze van MasterMama.

Voor medewerkers zonder (jong) gezin ben ik ook beschikbaar als coach en trainer en werk ik voor diverse andere organisaties. Onderwerpen waar ik mij o.a. op richt zijn vitaliteit, stressreductie en burn-out. Daarnaast kun je bij mij terecht voor persoonlijke ontwikkeling, loopbaan en communicatie. Ook ben ik werkzaam als Psycholoog NIP bij Slaapmakend waar ik mensen begeleid met slaapproblemen en/of overbelasting.

Missie en visie

Als ambitieuze (aanstaande) mama kan er veel op je af komen. Thuis, maar ook mentaal en fysiek verandert er veel en dit heeft -of je het nou wilt of niet- vaak ook impact op de combinatie werk en privé. Je wilt graag een goede moeder zijn en hebt alles voor je kinderen over. Op je werk wil je ook laten zien wat je in huis hebt en uitdaging en voldoening ervaren. Soms kunnen deze verschillende werelden best een ingewikkelde combinatie vormen.

Ik help deze vrouwen met ambities om zich -zowel thuis als op de werkvloer- meer ontspannen, gelukkig en in balans te voelen. Daar heeft uiteindelijk iedereen profijt van. De werkgever, partner, kinderen, familie en vrienden en bovenal de (aanstaande) mama zelf.

In een fase waarin er veel van je gevraagd wordt kunnen we de neiging hebben nog harder te gaan werken (letterlijk en figuurlijk) en nog een tandje bijzetten. Op de automatische piloot maar doorgaan en bikkelen, terwijl er al allerlei (mentale en fysieke) signalen voorbij komen die genegeerd worden. Vaak leidt dit doorbikkelen niet tot verbetering, maar komt iemand juist in een negatieve vicieuze cirkel terecht.

Ik geloof er in dat het, juist als je onder druk staat of dit zo ervaart, meer gaat helpen als je zorgt voor een ‘pas op de plaats’. Ookal voelt dit op het moment zelf misschien enorm onnatuurlijk of tegenstrijdig aan je ‘vooral doorgaan mentaliteit’. Uiteindelijk zorgt even stilstaan bij wat er speelt voor meer rust in je hoofd. Je kijkt vanaf een afstand naar je eigen situatie waardoor je meer overzicht krijgt. En overzicht gaat helpen een betere balans te creëren en keuzes te maken waar jij achter staat.

Omdat ik weet hoe lastig het kan zijn dit alleen te doen ben ik MasterMama gestart. Het is mijn missie om werkende mama’s (in spé) te helpen meer balans te vinden tussen werk en thuis en zich relaxter en gelukkiger te voelen. Door stil te staan bij alle uitdagingen die bij het ouderschap komen kijken kan ik jou of jouw medewerker verder helpen.

IMG_8936-1

Mijn eigen verhaal

Wat is mijn eigen ervaring als ambitieuze mama van 3 jonge kinderen? Ik weet hoe het is als het even minder goed met je gaat. Als je leven als (werkende) mama anders loopt dan je wilt en voor ogen had en als je niet in balans bent.

De komst van mijn oudste dochter verliep vlekkeloos en zonder problemen en ik kon mijn werk en leven hierna weer redelijk ‘makkelijk’ en snel oppakken. Voor en na de geboorte van mijn tweede dochter was het een heel ander verhaal. Er waren zorgen rondom zowel haar als mijn eigen gezondheid. Dit heeft er aardig ingehakt en zowel fysiek als mentaal ben ik mijzelf in deze periode tegengekomen. Ik heb van deze periode veel geleerd en zelf ondervonden hoe belangrijk het is om als drukke mama goed voor jezelf te (blijven) zorgen en jezelf niet ergens onderaan je ‘to do lijstje’ te zetten. In 2020 ben ik mama geworden van onze derde dochter en kon ik al mijn eerder geleerde ‘lessen’ zelf opnieuw toepassen.