Individuele coaching: online én offline

Coaching door MasterMama is altijd persoonlijk en maatwerk, jouw verhaal staat centraal. Online coaching vindt via FaceTime of Skype plaats. ‘Offline’ gesprekken kunnen thuis, op je werk of in een speciale coachingsruimte in Amsterdam gevoerd worden. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook.

Inhoud Coachingstraject

De ervaring leert dat elke coachingsvraag en elke situatie anders is en dat iedereen iets anders nodig heeft. Onderstaande is dan ook een voorbeeld van een traject, in veel gevallen wordt dit traject aangepast aan iemands persoonlijke vraag en situatie en worden de inhoud, focus en de bijkomende opdrachten ook daarop aangepast.

  • Inventariseren: Eerst brengen we samen zo concreet mogelijk in kaart wat er op dit moment speelt en hoe dit van invloed is op jouw leven en werk. Indien nodig scherpen we jouw vraag aan mij aan.
  • Exploreren: Je krijgt meer inzicht in jouw sterke kanten (die je nog meer kunt benutten) én in jouw valkuilen (die in je huidige situatie nog moeilijker te ontwijken zijn). Wat helpt jou en wat juist niet?
  • Fantaseren: Door middel van mijn vragen en de opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat wordt het steeds duidelijker wat je anders zou willen thuis en op je werk. Wat zijn voor jou belangrijke waarden en hoe wil jij jouw leven inrichten? Aan de hand hiervan stel je persoonlijke doelen op.
  • Concretiseren: Vervolgens ga jij onder mijn begeleiding aan de slag met het maken van een MasterMamaPlan. Wat helpt je om jouw doel(en) te bereiken? Dit plan geeft duidelijke handvaten om verder te kunnen en biedt concrete stappen. Hier kun je ook op latere momenten op terugvallen.
  • Evalueren: Welke inzichten heb je gekregen? Hoe is het om dingen anders te doen? Waar loop je tegenaan en wat heb je nodig om het te blijven doen? Wat kun je doen als je op een later moment weer uit balans dreigt te raken?

Maak vrijblijvend kennis

Kosten Coaching Traject

Vaak wordt coaching door MasterMama vergoed door de werkgever. De kosten zijn in dat geval € 150,- (excl. BTW) per gesprek bij afname van tenminste 5 gesprekken of € 165,- (excl. BTW) per gesprek. Meestal wordt een traject van 5 tot 8 sessies afgenomen. Sommige werkgevers hebben voor alle werknemers een ontwikkelbudget gereserveerd voor coaching, training en opleiding. Andere werkgevers kunnen een bedrag vrijmaken voor werknemers die coaching of training nodig hebben. Je kunt het beste contact opnemen met je manager of HR om dit te bespreken.

Is vergoeding door je werkgever voor jou niet mogelijk dan is ook het mogelijk coaching particulier af te nemen. Het particuliere tarief voor één of meer coachingsgesprekken is € 95,- per gesprek incl. BTW. De ervaring leert dat om het meeste effect te behalen minimaal 5 coachingsgesprekken nodig zijn. Een particulier traject van 5 sessies is daarom mogelijk voor het speciale tarief van € 395,- incl. BTW. Elk eventueel volgend gesprek na het traject kost € 85,- incl. BTW per gesprek of nogmaals € 395,- voor wederom 5 sessies. Voor een ondernemer of zzp’er zijn de kosten hetzelfde, alleen dan excl. BTW. Ook biedt MasterMama online coaching aan, hierbij ligt het tarief iets lager dan bij reguliere coaching.

N.B. Het is helaas wettelijk bepaald dat coaching niet vergoed wordt door je (aanvullende) zorgverzekering. Wanneer je naar een GZ-psycholoog zou gaan moet er sprake zijn van een ‘diagnose’ wil je de gesprekken vergoed krijgen en ben je ook je eigen risico van € 385,- kwijt.

Online Coaching

Het is ook mogelijk om voor online coaching te kiezen. Handig voor als je niet in de Randstad (of helemaal niet in Nederland) woont, een volle agenda of een kleiner budget hebt.

De coachingsgesprekken vinden in het geval van online coaching plaats via Zoom. Facetime of Skype is eventueel ook mogelijk. De kosten zijn € 85,- per online sessie. De kosten van een traject van 5 online coachingsgesprekken (via skype of facetime) zijn € 349,- incl. BTW. Elk eventueel volgend gesprek na het traject kost € 75,- incl. BTW per gesprek of nogmaals € 349,- voor wederom 5 sessies. Voor een ondernemer of zzp’er kan de factuur op naam van de onderneming worden gezet en zijn de kosten excl. BTW. De gratis en vrijblijvende kennismaking vindt ook online plaats. Tijdens een online coachingstraject is de opbouw van de gesprekken gelijk aan een regulier coachingstraject en krijg je ook verschillende opdrachten mee voor tussen de gesprekken door. Het enige verschil is dat we de gesprekken op afstand voeren.

Locatie (offline)

De gesprekken kunnen plaatsvinden op je werk, bij je thuis, in een praktijkruimte in Amsterdam West of Amsterdam Zuid of in overleg op een andere locatie die voor ons allebei goed te bereiken is.

Planning

Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur. De gesprekken vinden meestal plaats binnen kantoortijden. In overleg is het ook mogelijk om een gesprek ’s avonds of in het weekend plaats te laten vinden. Online gesprekken zijn zowel overdag als ’s avonds vanaf 19.30 uur mogelijk.